10.1.2018 Rovaniemi: Professori Helena Ranta luennoi Balkanin sodan jälkihoidosta

KUTSU
19.12.2017

Professori Helena Ranta luennoi Lapin yliopistossa Balkanin sodan jälkihoidosta

Aika: Keskiviikko 10.1.2018 klo 16.00 – 18.00
Paikka: Lapin yliopiston päärakennus (Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi), luentosali 2

Suomen Akateemisten Naisten Liiton (SANL) kunniajäsen, professori Helena Ranta vierailee Rovaniemellä 10. tammikuuta 2018. Professori Ranta osallistuu SANLin ja Lapin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan kutsumana Lapin yliopistolla järjestettävään tilaisuuteen, jossa hän kertoo oikeuslääketieteellisestä työstään Balkanilla.

Yksi merkittävä ajanjakso Balkanin sodan jälkihoidossa päättyy vuodenvaihteessa, jolloin ns. Jugoslavia-tuomioistuin (International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, ICTY) lakkautetaan. ICTY on YK:n turvallisuusneuvoston vuonna 1993 perustama tuomioistuin, jonka tehtävänä oli käsitellä Jugoslavian hajoamissotien sotarikoksia. Tuomioistuimessa asetettiin syytteeseen kaikkiaan 161 henkilöä, ja viimeisen tuomionsa tuomioistuin langetti marraskuussa 2017. Helena Ranta toimi syyttäjän avustajana ja asiantuntijatodistajana Slobodan Miloševićin oikeudenkäynnissä vuonna 2004.

Professori Helena Ranta tunnetaan työstään kansainvälisten oikeuslääketieteellisten tutkijaryhmien johtajana ja jäsenenä. Balkanin lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Irakissa ja Perussa. Lisäksi hän on tunnistanut Estonian ja Kaakkois-Aasian tsunamin uhreja. Professori Ranta on puhunut paljon naisten kriisialueilla kohtaamista ongelmista sekä painottanut tasa-arvon ja koulutuksen merkitystä kestävässä kehityksessä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Luennon jälkeen on varattu aikaa myös keskustelulle.

Ei ennakkoilmoittautumista. Saliin mahtuu 90 henkeä.

Tervetuloa!

Järjestäjät: Lapin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta ja Suomen Akateemisten Naisten Liitto.

Lisätietoja: Asiamies Susanna Sulkunen (p. 045 869 1617, sanl.fkaf@akateemisetnaiset.fi).

Suomen Akateemisten Naisten Liitto (SANL) on korkeakoulutettujen naisten kansainvälinen verkosto, joka edistää korkeakoulutettujen naisten asemaa, työuraa ja tasa-arvoa. Akateemisilla Naisilla on neuvoa-antava asema ECOSOCissa, ILOssa ja UNESCOssa ja sisarjärjestöjä yli 60 maassa. Poliittisesti sitoutumaton SANL perustettiin 1922. Lisätietoja: www.akateemisetnaiset.fi