Akateemiset Naiset ja työn murros: uutta teknologiaa ja osaamista

Taloushistoria tuntee vanhastaan kolme teollista vallankumousta. Ensimmäinen toi höyrykoneen, toinen polttomoottorit ja kolmas vei suorittavan työn Aasiaan. Nyt käsillä olevalla neljännellä kumouksella viitataan digitalisaatioon ja robotisaatioon.

Jo nyt 2010-luvulla näkyy, ettei koulutus enää suojaa työttömyydeltä samaan tapaan kuin aiemmin. Työn murros, digitalisaatio ja älykäs automaatio muuttavat seuraavina vuosikymmeninä paitsi toimialoja ja yrityksiä, myös työntekijältä vaadittavia ominaisuuksia. On myös esitetty, että asiantuntijatehtäväammattien palkkaus tulee romahtamaan. Kielenkäännösohjelmien kehittyessä vaikeitakin asiantuntijatehtäviä voidaan tehdä maissa, joiden palkkataso on vain murto-osa Suomesta.

Muutoksen voi nähdä myös mahdollisuutena. Oman osaamisen potentiaaliset markkinat voivat olla pian maailmanlaajuiset. Osaamispääoman ylläpitäminen tulee olemaan haaste paitsi työnantajille ja työntekijöille, myös koulutusjärjestelmälle ja sosiaaliturvajärjestelmälle.

Näitä teemoja tarkastellaan asiantuntijaseminaareissa, joita Suomen Akateemisten Naisten Liiton paikallisyhdistykset järjestävät syksyllä 2018 ja keväällä 2019 yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Tiedossa olevat seminaarit:

3.9.2018 Kajaani (verkkotallenne)

10.10.2018 Helsinki (ilmoittautuminen avoinna 2.10. saakka)

11.10.2018 Åboland (ilmoittautuminen avoinna 10.10. saakka)

Seminaarisarjan aineistopankki löytyy Jäsensivuiltamme.

 

Sivua on viimeksi päivitetty 10.9.2018