Tuija Braxista Akateemisten Naisten uusi puheenjohtaja

Tuija Brax Kuva_Suomen Sydänliitto_Tiina Eloranta
Kuva: Tiina Eloranta

Suomen Akateemisten Naisten Liitto – Finlands Kvinnliga Akademikers Förbund ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin lauantaina 14.11.2015 oikeustieteiden kandidaatti Tuija Brax.

Tuija Brax, 50, toimi neljännesvuosisadan politiikassa ennen kuin siirtyi viime keväänä Suomen Sydänliiton pääsihteeriksi. Tuija Brax käyttää työnsä ohella myös paljon vapaa-aikaansa kansalaisjärjestötyöhön ja hänellä on luottamustoimia etenkin ihmisoikeustyön parissa.

– Tasa-arvotyössä päällimmäisenä on muistettava muuttaa yhteiskuntaa rakenteiltaan sellaiseksi, että se automaattisesti ohjaa reiluun ja oikeudenmukaiseen yritteliäisyyteen, työntekoon ja perhe-elämään sen rinnalla, linjaa Suomen Akateemisten Naisten Liiton uusi puheenjohtaja.

Tuija Brax ottaa kolmivuotisen pestinsä vastaan vuoden 2016 alusta. Puheenjohtajan paikka tuli avoimeksi, kun järjestön nykyisen puheenjohtajan, professori Helena Rannan kausi päättyy.

Lisätietoja:
Tuija Brax, OTK, p. 050 511 3115
Helena Ranta, professori, p. 040 070 6018

Suomen Akateemisten Naisten Liitto- Finlands Kvinnliga Akademikers Förbund ry. (SANL-FKAF) on korkeakoulutettujen naisten kansainvälinen verkosto, joka edistää korkeakoulutettujen naisten asemaa, työuraa ja tasa-arvoa. Akateemisilla Naisilla on neuvoa-antava asema ECOSOCissa, ILOssa ja UNESCOssa ja sisarjärjestöjä yli 60 maassa. Poliittisesti sitoutumaton SANL-FKAF perustettiin 1922. http://akateemisetnaiset.fi