Ilmoittaudu työn murros -seminaareihimme

Tampereen seminaaria voi seurata verkossa.

Ilmoittauduthan Porin seminaariin sähköpostitse 25.102019 mennessä: porinakateemisetnaiset(a)gmail.com

Sista anmälningsdagen till seminariet i Helsingfors är den 3 november 2019.

Taloushistoria tuntee entuudestaan kolme teollista vallankumousta. Ensimmäinen toi höyrykoneen, toinen polttomoottorit ja kolmas vei suorittavan työn Aasiaan. Nyt käsillä olevalla neljännellä kumouksella viitataan digitalisaatioon ja robotisaatioon.

Jo nyt 2010-luvulla näkyy, ettei koulutus enää suojaa työttömyydeltä samaan tapaan kuin aiemmin. Työn murros, digitalisaatio ja älykäs automaatio muuttavat seuraavina vuosikymmeninä paitsi toimialoja ja organisaatioita, myös työntekijältä vaadittavia ominaisuuksia. On myös esitetty, että asiantuntijatehtäväammattien palkkaus tulee romahtamaan. Kielenkäännösohjelmien kehittyessä vaikeitakin asiantuntijatehtäviä voidaan tehdä maissa, joiden palkkataso on vain murto-osa Suomesta.

Muutoksen voi nähdä myös mahdollisuutena. Oman osaamisen potentiaaliset markkinat voivat olla pian maailmanlaajuiset. Vanhoja ammatteja katoaa, mutta myös uusia syntyy huimaa vauhtia. Organisaatioissa digitaalisaation ja robotisaation hyödyt ovat moninaiset. Ennen kaikkea se parantaa organisaation suorituskykyä eli sen kykyä saavuttaa asetetut tavoitteet ja päästä haluttuihin tuloksiin. Tämä tietää hyvää myös ikääntyvien teollisuusmaiden hoivatyölle, jossa työn fyysisiä vaatimuksia voidaan helpottaa teknologian avulla.

Näitä teemoja tarkastellaan asiantuntijaseminaareissa, joita Akateemisten Naisten paikallisyhdistykset järjestävät 2018-2019 paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Aikaisemmat seminaarit löydät täältä.