Jäsentuotteet

 

Historiateos Korkeasti koulutetut naiset (SKS 2013)
10,00 € (+ lähetys- ja postikulut)

SANL-FKAF myy liiton Korkeasti koulutetut naiset -historiateosta (SKS 2013) jäsenhintaan 10 euroa. Tilaa nyt omaksesi tai lahjaksi osoitteesta: sanl.fkaf[a]akateemisetnaiset.fi

historiateosMikä saa yhdistyksen elämään? Tätä kaikkia järjestöjä kiinnostavaa kysymystä pohditaan Maritta Pohlsin kirjoittamassa kirjassa Korkeasti koulutetut naiset, joka lähestyy aihetta Suomen Akateemisten Naisten Liiton näkökulmasta. Kirja kertoo yhden naisjärjestön kautta naisten ja naisasialiikkeen historiaa.

Vuonna 1922 perustetun Suomen Akateemisten Naisten Liiton puheenjohtajat olivat alojensa pioneereja. Heidän johtamanaan SANL ja sen jäsenyhdistykset keskittyivät alkuvuosikymmeninä kannustamaan naisia opiskelemaan ja vaikuttamaan yhteiskunnassa. Se tehtiin verkostoitumalla ja nostamalla esikuvallisia naisia yleiseen tietoisuuteen. Kansainvälinen yhteistyö oli hyvin tärkeää, kun ensimmäiset naiset raivasivat tietään akateemiseen maailmaan ja pitivät yllä kielitaitoaan. Myöhemmin YK-yhteydet pitivät suomalaiset keskustelun aallonharjalla.

1970-luvun alun uusi radikaali naisliike kyseenalaisti vanhojen naisjärjestöjen toiminnan ja pakotti myös akateemiset naiset pohtimaan järjestönsä linjauksia. Laajamittainen toiminta ja yhdistysten monimuotoinen ohjelma vetivät kuitenkin puoleensa yhä uusia jäseniä aina 1990-luvun alkupuolelle saakka, jolloin talouslama verotti myös järjestöjen jäsenmääriä.

Kirjassa tarkastellaan järjestöä kansainvälisestä, kansallisesta ja paikallisesta näkökulmasta. Mikä on pienin yhteinen nimittäjä näiden kolmen tason toiminnassa? Miten kansalliset liitot välittävät keskusjärjestön viestin paikallisyhdistyksille ja miten paikallisyhdistykset toteuttavat erilaisia teemoja?

En svensk resumé Kvinnliga Akademiker önskar en bättre värld finns här.

Kirja-arvioita teoksesta on julkaistu mm. Historiallisessa Aikakauskirjassa 1/2014 ja Tieteessä tapahtuu -lehden numerossa 2/2015.

 

Adressi ja kirjekuori (A4)                                          
10,00 €

Kirjekortti ja kirjekuori (A6)                                          
1,00 €

Hopeinen rintaneula tai riipus
30 €

 

 

 

 

 

Kultainen riipus
55 €

 

Sekä hopeisen että kultaisen korun halkaisija on 15 mm. Riipukset myydään ilman ketjua.

Paikallisyhdistykset voivat käyttää Liiton kultaista riipusta palkitsemismerkkinä.

 

Postikulut ja tilaukset

Tilauksiin lisätään postikulut Postin kulloisenkin lähetyshinnaston mukaan.

Halutessasi voit tehdä ennakkovarauksen ja lunastaa tuotteet SANL-FKAF:n vuosikokouksessa Liiton myyntipöydältä. Paikallisyhdistyksillä on myös mahdollisuus tilata tuotteita jäsenten nähtäväksi omiin kokouksiinsa.

Lisätietoja jäsentuotteista saa Liiton toimistosta (sanl.fkaf[a]akateemisetnaiset.fi, p. 045 869 1617).

 

 

Sivua on viimeksi päivitetty 27.11.2017

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.