Joulukeräys 2022: Tuetaan yhdessä Nepalin kylien naisia

Nyt on jälleen Akateemisten Naisten joulukeräyksen aika!

Nepal, maa Himalajan vuoristossa on ottanut määrätietoisia askeleita parantaakseen asukkaiden elinoloja ja onnistunut kasvattamaan bruttokansantuotettaan. Naisten asemassa on kuitenkin paljon kehittämistä. Erityisesti kylissä naisten lukutaidottomuus on yleistä, naisten vastuulla on koti ja perheestä huolehtiminen. Taloudellinen riippuvuus miehistä on suurta.

Sisarjärjestöllämme Nepalin Akateemisilla Naisilla on meneillään kolmen vuoden hanke Kathmandun alueella. Suomen Akateemisten Naisten Liiton jäsenet ja yhteistyökumppanit ovat tukeneet tätä hanketta jo kahden joulukeräyksen tuotoilla. Lähes 40 naista ovat saaneet Thaiban ja Chapagaon kylissä mahdollisuuden kehittää lukutaitoaan, vahvistaa kädentaitojaan ja kehittää mikroyrittäjyyden osaamistaan. Tavoitteena on naisten tasa-arvon ja taloudellisen aseman vahvistaminen niin perheen, lasten kuin koko kyläyhteisönkin hyväksi.

Nepalin Akateemisten Naisten projekti jatkuu vuonna 2023 uusissa kylissä. Tämän vuoden Joulukeräyksen tavoitteena on tukea sisarjärjestömme toimintaa myös jatkossa.

Suomen Akateemisten Naisten Liitto – Finlands Kvinnliga Akademikers Förbund ry. toivottaa kaikki jäsenensä ja tukijansa lämpimästi mukaan tähän keräykseen. Pienikin apu on arvokasta ja pienistä puroista syntyy se suuri virta.

Joulukeräyksen aika: 1.12.2022-31.1.2023 (RA/2022/1603)

Keräykseen voi osallistua maksamalla haluamansa summan Liiton lahjoitustilille (Nordea FI32 1808 3000 0555 62). Kirjoitathan maksun tietokenttään viestiksi ”Nepal”.

Greetings from the Nepal Association of University Women

We believe that Women empowered = Nation empowered. A small step can lead to big change in community, society and quality of life of women. When woman is free of discrimination, economically empowered, and have necessary skills like education and skills to improve their quality of life, it obviously brings positive impact on children and family. 

Thank you for your Fundraising efforts for our projects here in Nepal. With your support we can reach out to more women and bring changes in their lives and their families.

From all of us here a big Thank You. 

Mrs. Ramita Suwal, President

Lisätietoja keräyksestä antaa Liiton kansainvälisyystyöryhmän ja Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset ry:n jäsen Heli Isohookana, 040 7005 888, heli.isohookana(a)gmail.com ja Christine Ek-Kommonen, Kvinnliga Akademiker i Helsingfors, 050 5143926, ekkommonen(a)gmail.com

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.