Viihdy, verkostoidu ja vaikuta!

Harmittavatko naisille kasautuvat pätkätyöt? Naisten ja miesten väliset palkkaerot? Korkeakoulutuksen väheksyntä työelämässä?

Etsitkö harrastusta, jossa voit toimia omaksi iloksesi ja muiden hyväksi?

Oletko vaihtanut alaa tai paikkakuntaa, etsitkö uusia kontakteja?

Haluatko kerryttää talous- tai viestintäosaamistasi, luoda kansainvälisiä yhteyksiä tai hankkia työnantaja- ja mentorointikokemusta?

Miksi järjestötoiminta kannattaa?

Akateemisissa Naisissa voit monipuolistaa ansioluetteloasi helposti samalla, kun saat uusia ystäviä ja luot hyödyllisiä kontakteja eri aloilla toimivien ammattilaisten kanssa. Akateemisissa Naisissa voit myös vaikuttaa niin kotimaiseen kuin kansainväliseenkin koulutus- ja tasa-arvopolitiikkaan. Maailmanjärjestöllämme (Graduate Women International, GWI) on neuvoa-antava asema YK:n talous- ja sosiaalineuvostossa (ECOSOC) sekä kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescossa. Euroopan kattojärjestömme (University Women of Europe, UWE) tekee aktiivista vaikuttamistyötä mm. Euroopan neuvostossa.

Näin haet jäseneksemme

Voit hakea Akateemisten Naisten jäseneksi esimerkiksi lähettämällä sähköpostia oman paikkakuntasi Akateemisten Naisten paikallisyhdistykselle (klikkaa tätä linkkiä yhteystietoihin). Monet yhdistykset ovat lisänneet hakuohjeet myös Facebook-sivulleen.

Paikallisyhdistyksen jäsenenä olet automaattisesti myös Liiton jäsen ja voit osallistua paikalliseen, kansalliseen ja kansainväliseen toimintaamme.

Jäsenmaksumme on paikallisjärjestöstä riippuen 40-50 euroa vuodessa.

Liiton jäsenyyttä tarjoamme muualla asuville

Jos asuinpaikkakunnallasi ei ole paikallisyhdistystämme, voit liittyä Suomen Akateemisten Naisten Liiton opiskelija-, henkilö- tai kannatusjäseneksi (klikkaa tätä linkkiä).

Liitto hyväksyy jäseneksi ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinnon tehneet Suomessa asuvat naiset.

Liiton jäsenmaksut vuonna 2024

  • Opiskelijajäsen: 5 €
  • Henkilöjäsen: 20 €
  • Kannatusjäsen: 20 € (yksityishenkilö)
  • Yhteisön kuten yrityksen kannatusjäsenmaksu: 100 €

Uuden paikallisyhdistyksen perustaminen

Paikallisyhdistyksen perustaminen on todella helppoa! Liiton tarjoamat paikallisyhdistyksen perustamisohjeet auttavat (pdf).

Jäsenkriteerinä korkeakoulututkinto

Suomen Akateemisten Naisten Liiton jäsenyys edellyttää korkeakoulututkintoa (ammattikorkeakoulu tai yliopisto).

Paikallisyhdistyksen omat säännöt määrittävät viime kädessä, ketkä otetaan yhdistyksen jäseneksi.

Liiton tietosuojaseloste

Suomen Akateemisten Naisten Liitto – Finlands Kvinnliga Akademikers Förbund ry. on korkeakoulututkinnon suorittaneiden naisten kansainvälinen verkosto, joka edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta rauhan ja ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Akateemisilla Naisilla on neuvoa-antava asema useassa YK-järjestössä ja sisarjärjestöjä 65 maassa. Puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestömme perustettiin vuonna 1922. https://akateemisetnaiset.fi/ 

Sivua on päivitetty viimeksi 16.1.2024

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.