Tapahtumat

13.12.2023 Suomen Naiset, rauha ja turvallisuus -presidentinvaalipaneeli

Suomen Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto järjestää keskiviikkona 13.12.2023 klo 16.00-17.30 virtuaalisen presidentinvaalipaneelin.

Ehdokkaat Mika Aaltola, Sari Essayah ja Li Andersson ovat mukana livekeskustelussa, ja videotervehdyksen lähettävät Pekka Haavisto, Alexander Stubb, Olli Rehn ja Jutta Urpilainen.

Ehdokkaat tulevat keskustelemaan henkilökohtaisista kokemuksistaan naiset, rauha ja turvallisuus -teeman parissa, tavoitteistaan presidenttiehdokkaina sekä nykyisestä maailmanpoliittisesta tilanteesta teeman näkökulmasta.

❗️Tilaisuuteen voi ilmoittautua 11.12.2023 mennessä osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/1325presidentinvaalipaneeli

Lisätietoja tilaisuudesta antaa verkoston presidentinvaalitoimintaryhmän puheenjohtaja Cecilia Pellosniemi: cecilia.pellosniemi(a)gmail.com.

Suomen Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto on yli 20 kansalaisjärjestön, tutkijoiden ja asiantuntijoiden yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma 1325:n toimeenpanoa Suomessa. Verkostoa hallinnoi UN Women Suomi. Suomen Akateemisten Naisten Liitto on ollut verkoston jäsen vuodesta 2013.


Ehdota Vuoden Jäsentekopalkintoa 2024

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 1. Kuka tahansa jäsen, paikallisyhdistys tai yhdistyskummi voi ehdottaa palkinnonsaajia hyvän käytännön julkituomiseksi ja palkitsemiseksi. Palkintoehdotukset tulee jättää huhtikuun loppuun mennessä.
 2. Palkitaan sellaisia hyviä käytäntöjä, jotka auttavat Akateemisia Naisia järjestönä ja joka kaikkien jäsenyhdistysten kannattaisi ottaa ohjelmaansa.
 3. Ehdotukset voivat perustua seuraaviin kilpailukategorioihin: digiosaajat, jäsenhankinta, ohjelmatarjonta ja ”villi kortti”. Kategorian voi jättää myös mainitsematta, koska perustelut ratkaisevat.
  Edellä mainitut kategoriat voidaan ymmärtää laajasti:
  • Digiosaamiseen liittyvät kaikki yhdistyksen jäsenviestinnän it-ratkaisut sekä jäsenten digitaitojen kohentamisen keinot.
  • Jäsenhankintaan puolestaan viittaavat kaikki ne viestinnälliset innovaatiot, joilla on saatu houkuteltua yhdistykseen lisää jäseniä.
  • Ohjelmatarjonnan kategoriaan kuuluvat esimerkiksi ne tapahtumamuodot, jotka ovat auttaneet palvelemaan yhdistyksen keskenään eri-ikäistä jäsenistöä mahdollisimman laajasti.
  • Neljäs kategoria on Villit kortit. Onko yhdistykselläsi hyvä käytäntö, joka ei osu muihin kategorioihin? Ehdota sitä tähän.
 4. Käytännön tulee olla enintään viisi vuotta vanha.
 5. Saman yhdistyksen samaa käytäntöä ei voida palkita kuin kerran.
 6. Jäsentekopalkinto on 250 euroa/ehdotus. Jaettava palkintosumma on yhteensä 1000 euroa. Palkittavia ehdotuksia voi olla enintään neljä. Lisäksi voidaan esittää kunniamainintoja, esim. sellaisille hankkeille, jotka ovat vasta ideointivaiheessa. Mikäli palkittavia ehdotuksia ei ole neljää, voidaan myös kunniamaininnat palkita rahallisesti.
 7. Palkinnonsaajat päättää vuosittain Liiton keskushallitus ja voittajat julistetaan Liiton vuosikokouksessa.
 8. Sääntöjä voidaan tarkistaa tarvittaessa esimerkiksi Liiton taloustilanteen niin vaatiessa.

Vuoden Jäsentekopalkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.

Lisätietoja: sanl.fkaf(a)akateemisetnaiset.fi.


10.1.2024 Esittelyssä Akateemisten Naisten palkitut käytännöt

Keskiviikkona 10.1.2024 klo 17.00 – 18.30 järjestämme Suomen Akateemisten Naisten Liiton verkkotapahtuman (Zoom), jossa esittäytyvät vuoden 2023 jäsentekopalkinnonsaajat Espoon-Kauniaisten, Huittisten, Kajaanin ja Vantaan paikallisyhdistyksistä. Tule hakemaan innoitusta ja ideoita yhdistyksenne toimintaan sekä vinkkejä oman palkintoehdotuksenne laadintaan!

Löydät Liiton jäsentapahtumien osallistumislinkin viikkoa ennen tapahtumaa Jäsensivuiltamme https://akateemisetnaiset.fi/jasensivut/ sekä valtakunnallisesta Facebook-ryhmästämme https://www.facebook.com/groups/525435247623131.

Vuoden 2024 palkinnonsaajaehdotukset tulee jättää huhtikuun loppuun mennessä. Voit tutustua kilpailumme sääntöihin osoitteessa https://akateemisetnaiset.fi/ehdota-vuoden-jasentekopalkintoa/.

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.