Tapahtumat

EHDOKASHAKU: Hae mukaan hallitustyöskentelyyn, DL 1.9.2023

Haluatko hyödyntää osaamistasi ja toimia muiden hyväksi? Oletko kiinnostunut Akateemisten Naisten valtakunnallisesta vaikuttamistyöstä ja toiminnan kehittämisestä? Haluatko kerryttää talous- ja viestintäosaamistasi, luoda kansainvälisiä yhteyksiä ja hankkia työnantajakokemusta?

Liiton hallitus johtaa Suomen Akateemisten Naisten Liittoa sekä tekee tärkeää yhteiskunnallista vaikuttamistyötä koulutuksen ja työelämän tasa-arvon edistämiseksi. Hallitusjäsenen toimikausi kestää kolme vuotta. Hallituksessa on kaudelle 2024 – 2026 avoinna I varapuheenjohtajan ja kolmen hallitusjäsenen paikat.

Erovuorossa
Jutta Hartikainen (Kouvola)
Marketta Holopainen (Lappeenranta)
Christina Lindell (Helsingfors)
Maritta Tammio (Turku)

Mikäli olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamistyöstä, ota nyt yhteyttä omaan paikallisyhdistykseesi, joka voi nimetä sinut ehdokkaakseen.

Yhdistysten tulee lähettää viralliset nimeämisilmoitukset 1.9.2023 mennessä. Liitteiksi tarvitaan:

  • ehdokkaan kirjallinen suostumus
  • ansioluettelo
  • lyhyt (max 300 sanaa) kuvallinen esittely, joka vastaa kysymykseen ”Miksi minä olisin erinomainen hallitusjäsen Akateemisille Naisille?”

Ehdokasesittelyt julkaistaan syyskuun Minerva-lehdessämme.

Tule mukaan – viihdy, verkostoidu ja vaikuta!

Är du intresserad av förtroendeuppdrag där du kan påverka och samtidigt hjälpa dina medsystrar? Behöver du utvidga och komplettera din meritförteckning? Vill du skaffa dig mer kunskap och kompetens inom ekonomi, skapa internationella kontakter eller samla chefserfarenhet?

Presentation och bild av den styrelse kandidaten och hennes skriftliga samtycke skickas till förbundets byrå före den 1 september 2023. Presentationerna publiceras i Minerva 2/2023.

Påverka, nätverka, trivs med oss!


30.6.2023 Helena Ranta Forum: Miten saada Ukrainaan kestävä rauha?

Seuraava Helena Ranta Forum järjestetään Porin SuomiAreenalla perjantaina 30.6.2023 klo 15.00 – 15.45 Porin kaupungintalon pihalla. Tämänvuotisen tilaisuuden aiheena on ”Miten saada Ukrainaan kestävä rauha”. Paneelikeskustelu striimataan MTV:n jakelukanaviin, ja tallenne jää nähtäväksi.

Tämänvuotisen forumin aiheena on Ukraina. Keskustelu pyrkii vastaamaan mm. näihin kysymyksiin: Mitkä ovat rauhan edellytykset? Mikä merkitys sotarikosten selvittämisellä on yhteiskunnan toipumisessa? Mitä yhteiskunta ja ihmiset tarvitsevat, jotta yhteiskunnan jälleenrakennus voi alkaa?

Keskustelijoiksi ovat jo varmistuneet professori Helena Ranta, kansanedustaja Pekka Haavisto ja Monika-Naiset liitto ry:n puheenjohtaja Olga Silfver. Keskustelun moderoi Plan International Suomen viestintäjohtaja Anna Könönen.

Tiedot tarkentuvat.

Helena Ranta Forum on seminaarisarja, joka keskittyy humanitääriseen työhön, konfliktien ratkaisemiseen sekä ihmisoikeuksiin. Forum kokoaa yhteen päättäjät ja kansalaiset sekä tutkijat ja käytännön toimijat keskustelemaan, jakamaan tietoa ja etsimään yhdessä keinoja totuuden esille saamiseksi, kärsimyksen vähentämiseksi ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Aloite seminaarisarjan järjestämiseen tuli vuonna 2019 Suomen Akateemisten Naisten Liitolta.


30.6. – 2.7.2023 UWE Meet and Greet Ranskan Metzissä

University Women of Europe and Association Française Des Femmes Diplômées des Universités Affdu Lorrainee are pleased to invite you at the Meet & Greet event, 30 June- 2 July 2023, Metz, France. Please register and pay the fee before 5.5.2023. For more information, please visit at: http://www.universitywomenofeurope.org/2023/04/19/online-registration-open-meet-greet-metz/


KIRJOITTAJAKUTSU: Jaa urapolkusi kanssamme

Jäsenlehti Minervassa julkaistiin takavuosina jäsentemme kertomuksia heidän omista urapoluistaan. Sarjaa on toivottu takaisin, ja nyt on sen aika.

Urapolku-juttusarjassa Akateemiset Naiset kertovat Minervan lukijoille omasta työurastaan, sen kiinnostavista ja joskus odottamattomistakin käänteistä sekä pohtivat niitä tekijöitä, jotka ovat auttaneet heitä etenemään omalla urallaan.

Urapolkutarinat kiinnostavat erityisesti työuraansa aloittelevia nuoria korkeakoulutettuja naisia, joiden polku on vasta alussa. Voit rohkaista ja kannustaa heitä omalla esimerkilläsi!

Jos sinä haluat kertoa oman tarinasi, muistella esimerkiksi onnistunutta alanvaihdostasi, tai tunnet yhdistyksestäsi jonkun, jonka jännittävä urapolku ansaitsisi tulla tunnetuksi, ota rohkeasti yhteyttä Liiton toimistoon.

Voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen sanl.fkaf(a)akateemisetnaiset.fi vastauksesi esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitkä ovat olleet työurasi käännekohtia?
  2. Millaisia ura- tai opiskeluvalintoja olet tehnyt, jotka näin jälkikäteen katsottuna ovat auttaneet sinua saamaan työsi?
  3. Mitkä tekijät ja/tai ominaisuudet ovat auttaneet sinua työllistymisessäsi korkeakoulusta valmistumisen jälkeen?
  4. Mikä sai sinut aikoinaan innostumaan järjestötoiminnasta?
  5. Miten varmistat oman jaksamisesi työn, luottamustehtävien ja harrastusten ristipaineessa?
  6. Mistä haaveilet tulevaisuudessa?

Lähetäthän myös kasvokuvasi. Seuraava Minerva ilmestyy syyskuun alussa.
Du kan också skriva på svenska. You may also write in English.

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.