Helena Ranta Forum

Helena Ranta Forum on vuosittain järjestettävä seminaari, joka keskittyy humanitääriseen työhön, konfliktien ratkaisemiseen sekä ihmisoikeuksiin. Forum kokoaa yhteen päättäjät ja kansalaiset sekä tutkijat ja käytännön toimijat keskustelemaan, jakamaan tietoa ja etsimään yhdessä keinoja totuuden esille saamiseksi, kärsimyksen vähentämiseksi ja ihmisoikeuksien edistämiseksi.

Kuva: Maria Jain

Suomen Akateemisten Naisten Liitto teki kesäkuussa 2019 aloitteen Liiton entisen puheenjohtaja ja nykyisen kunniajäsen, professori Helena Rannan elämäntyön kunnioittamiseksi. Ehdotus tuli Liiton silloiselta kansainvälisten asioiden koordinaattorilta, YTT, KL Sari Kuuselalta. Kuusela toimii edelleen Liiton edustajana Helena Ranta Forumin valmisteluryhmissä.

Ensimmäisen Helena Ranta Forumin aiheena 31.8.2020 oli Taakkasiirtymä ja anteeksianto. Puhujina olivat psykiatrian erikoislääkäri Gustav Schulman, väkivaltatutkija Satu Lidman, arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen, ohjelmajohtaja Maija Gellin, humanitäärisen työn ohjelmapäällikkö Kaisa Huhtela, pääsihteeri Kaari Mattila, aktivisti Petra Laiti, apulaisprofessori Jan Löfström ja projektipäällikkö Mari Tikkanen. Aiheita täydensivät suurlähettiläs Rauno Merisaaren ja professori Helena Rannan puheenvuorot. Seminaarin moderaattorina toimi toimitusjohtaja Gunvor Kronman ja sen avasivat emeritusprofessori Erkki Vuori ja ulkoministeriön poliittinen valtiosihteeri Johanna Sumuvuori.

Vuoden 2021 seminaarin videotallenne on katsottavissa YouTubessa.

Seuraava Helena Ranta Forum järjestetään 30.8.2021 Tiedekulmassa, Helsingissä, ja tilaisuutta voi seurata verkossa. Aiheena on Muistaminen ja unohtaminen.

 

Sivua on päivitetty viimeksi 22.7.2021.