100 tasa-arvotekoa – Akateemiset Naiset ovat mukana

100tasaarvotekoa

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluvassa 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa tehtiin uusia ja konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi ja nostettiin erityisesti naisten näkyvyyttä juhlavuoden ohjelmassa.

Suomen Akateemisten Naisten Liitto – Finlands Kvinnliga Akademikers Förbund ry. osallistui 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen levittämällä hankkeen konsepti-ideaa kansainvälisissä verkostoissaan.

Euroopan Akateemiset Naiset kokoontuivat syksyllä 2017 Grazissa, Itävallassa ja Baltian sekä Pohjoismaiden Akateemiset Naiset kokoontuivat Kaunasissa, Liettuassa. Näissä kokouksissa esittelimme 100 tasa-arvotekoa -hankkeen yhteistyökumppaneillemme, vertailimme eurooppalaisten maiden hyviä tasa-arvokäytäntöjä ja ideoimme yhdessä uusia, korkeasti koulutettujen naisten asemaa edistäviä tasa-arvotekoja.

100-vuotiaan Suomen juhlavuoden kunniaksi toteutettu 100 tasa-arvotekoa -hanke saa jatkoa. Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta 2018-2019 -hankkeessa syvennetään ja monistetaan jo tehtyjä tasa-arvotekoja ja jatketaan sektorirajat ylittävää yhteistyötä tasa-arvon konkreettiseksi edistämiseksi. Hankkeen vastuutahoina ovat Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta.

Suomen Akateemisten Naisten Liitto – Finlands Kvinnliga Akademikers Förbund ry. (SANL-FKAF) on korkeakoulutettujen naisten kansainvälinen verkosto, joka edistää korkeakoulutettujen naisten asemaa, työuraa ja tasa-arvoa. Akateemisilla Naisilla on neuvoa-antava asema ECOSOCissa, ILOssa ja UNESCOssa ja sisarjärjestöjä yli 60 maassa. Poliittisesti sitoutumaton SANL-FKAF perustettiin 1922. /

 

Sivua on viimeksi päivitetty 21.5.2018

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.