Menneet tapahtumat

Mentorihaku: Suomen ja Pakistanin naisten yhteistyö, DL 30.5.2021

Tänä vuonna juhlimme Suomen ja Pakistanin diplomaattisuhteiden 70-vuotista taivalta. Ulkoministeriö etsii mentoreita pakistanilaisille naisvaikuttajille, jotka ovat yhä enemmän ryhtyneet katsomaan mallia ja inspiraatiota toiminnalleen Suomesta. Jos kiinnostuit, ilmoittauduthan Jutta Hartikaiselle 30.5.2021 mennessä.

”Arvoisat Akateemiset Naiset sekä Auroras-hankkeen ja Luetaan yhdessä-verkoston vapaaehtoiset, 

Olemme saaneet yhteistyöpyynnön ulkoministeriöstä Etelä-Aasian kiertävältä suurlähettiläältä Harri Kämäräiseltä koskien Pakistanissa julkishallinnossa ja politiikassa toimivien naisten mentorointia. Kyse ei ole varsinaisesta mentorointiohjelmasta, vaan lähinnä sähköpostilistasta, joka toimitetaan Pakistaniin ja Pakistanin naiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä meihin mentoroinnin/sparrauksen/konsultoinnin/keskustelujen merkeissä silloin, kun tarvitsevat tukea ja näkemystä heitä askarruttaviin asioihin. Toiminta on englanninkielistä.

Asiaa on käsitelty SANLin kansainvälisyysryhmässä ja hallituksessa ja molemmat tahot katsovat tämän erittäin tärkeäksi aloitteeksi niin Pakistanin naisten kuin ulkominsteriön kanssa tehtävän yhteistyömme kannalta.

Ulkoministeriö toivoo saavansa listan mentoreista toukokuun loppuun mennessä. Tästä johtuen toivon tiedon halukkuudestanne tulla mukaan listalle sunnuntaihin 30.5. mennessä (hartikainenjutta(a)gmail.com), jotta ehdin koostaa listan ministeriöön vielä maanantaina. Luonnollisesti olen jo laittanut itseni listalle, sillä koen tämän tyyppisen toiminnan antoisaksi ja tärkeäksi osaksi Akateemisten Naisten vaikuttamistyötä. Tervetuloa mukaan!

Ystävällisin terveisin
Jutta Hartikainen
Coordinator of International Relations, CIR
Suomen Akateemisten Naisten Liitto
hartikainenjutta(a)gmail.com”


15.5.2021 Tule tutustumaan Euroopan akateemisiin naisiin

Tule tutustumaan Euroopan akateemisiin naisiin! Kattojärjestömme University Women of Europe, UWEN vuosittainen Meet and Greet -tapahtuma järjestetään lauantaina 15.5.2021 Zoomissa. Tilaisuutta emännöi lrlannin maajärjestö. Ilmoittauduthan etukäteen! Tilaisuus on maksuton.